RSS

short semester @ semester pendek


hye honey.. hye madu.. hye duri.. most important people are hye friends! hehe kali ni aku nk cte ttg short sem. korang pun nmpk kn tittle aku? kn2?

well, sem yg pendek ni sgt la pnt.. SEBAB??
sebabnye sume class aku petang. n class paling lambat smpi pukul 7. adoi.. ptg2 melayang jgk la pikiran aku dlm class. hehe ble da class ptg je phm2 sndiri la pg2 aku xtau nk buat ape. kalut jugak la sbb dok melangut lam blik cm orang ilg akal. haha

2nd reason is aku da xdpt pegy swimming ptg2 with my babe. huhu
rindukan kamu wahai swimming pool ;((

3rd reason is tiap petang xdpt da nyanyi lagu one piece. huhu lau kt umah ptg2 je aku n my brother nyanyi. hehe.. sbb one piece stat pukul 7.

4th,dlm bilik aku de sorang senior ict. n hari ni aku pelik die ni xbgn2 dari pg td ke? senyap je.. aku kua td die tdo,aku blik dari klcc die tdo,da isyak ni pn tdo ag ke.. huhu.. blik die gelap je.. xbrani la aku nk usha compartment die.

5th,sem ni lau kua je xtau nk pegy mn. hehe..
~ke sebab duit xde ye? hehe 6th,ni yang PALING PENTING. hari2 aku kira bpe minggu lagi aku dok kt cni. haha.. xtau la knp,tapi 2la keje aku ari2.

fuh3... pnt da pikir reasons ni. pape pn,bulatkan mata anda sehabis mungkin n mengila la dengan webcam (klu laptop anda ade la ye.)hehe
sebab 2 la keja aku skrg.


tata!!! ;))

GELONG

haaa.. msti korang pelik bc title aku kn? hehe..
actually de cte yg klaka aku nk kongsi dengan korang..
cte ni mama yg cte.. spjg cuti ni kdg2 denga gk mama cte psl 2 orang ni tp ri ni aku dah xtahan nak gelak sbb asl denga perkataan gelong je mula la aku glak.haha
ohh.. ye. msti de yg xphm gelong 2 ape kn??
gelong 2 cm pening la.. bhse org perak.

cmni ctenye..

dekat pejabat mama de makcik A n kak B ni..
dorang ni darah tinggi..
orang darah tinggi ni hari2 kne mkn ubat.
sebelum mkn ubat kene la mkn sumthg yg berat kn?
ble dah kne mkn mknn yg berat,kne la berkhasiat kn?
dorang ni plak cerdik bestari.
hari2 mkn bihun sup o nasi lemak kantin skola yg dkt dgn pejabat..
sampai mama naik heran..

mama pn mula la bertanye..
mama:sdp sgt ke kak nasi lemak 2?
makcik A: boley la,drp xde.
mama: npe kak xbwk mknn yg akq da msk tuk breakfast?
makcik A: entahla,akq xbpe nk lalu mkn yg akq msk.

mama pn diam jela..
then die da abs mkn,g la tny kt kak B.

makcik A: kamu xrs gelong ke pale B?
kak B: aah,rs la jgk.
makcik A: agknye org 2 bubuh ajinomoto byk sgt kot. gelong da pale akq ni haa..

kahkahkah!!! ;))
lau kte sndiri pk logik la kn.. da tau awk 2 mkn ubat n de darah tinggi,asl la cerdik de lantak mskn orang kantin 2 tiap ari. cm2 xgn mkn ubt. ble cuti skola stat dorang mula la gelisah sbb xpekene ajinomoto orang kantin 2. hahahahaha!

yg paling xmenahannye mama tiap ari tny dorang da mkn ubt ke blum.
mama ckp da mcm doktor lam pejabat 2. haha

moment in bukit bendera


crowded! i hate it! *_*


gerabak yg baru. cantik kn?



climb the road ;)


me & ayang at gerabak lame ;)


mama & abah

sedikit kisah di bukit bendera

mama: jom esok kte pegy jalan,nak?
aku: boley jgk.
ayang: kte g genting la.
abah: xnak la,tggi.
achik: i follow.
mama: ok,cm2 kte pegy penang esok ye.
aku,ayang n achik: ok! ;)


semalam pukul 9pagi gerak ke penang untuk ke bukit bendera.
sejujurnya aku sangat xsuka ke penang.
ntah la,myb aku xslesa keadaan sn yg sesak n SEMPIT. huhu
jln nak ke bukit bendera da la sempit,manusia2 yg berPLAT P kebanyakannye bwk kereta jns dkt2.
xsayang kereta agknye.
seram ai..
baik lagi org kt KL.. de la jgk hemah.

pejalanan untuk smpi ke sana sgt la sesak.. maklum la cuti hari pekerja kn..
smpi sana nk carik parking pulak.
sgt la cerdik,parking untuk pelancong xde. haih.. terpaksa la parking jaoh kn..
dah sampai sn of coz la kene beratur untuk dptkn tiket.
mula-mula pergerakan orang yg berbaris teratur je..
ble aku n family da smpi ke tengah,barisan jadi xtentu arah.
ada yg potong line,ada putus harapan nk tggu barisan n mcm2.
disebabkan tu,orang mula mengamuk sebab guard tu beri laluan pada kaum die.
da la time lunch n pns terik,mau xpanas orang yg beratur. huhu
1st time berada dalam keadaan cm2. huhu.. takot jgk la.
tapi ALHAMDULILLAH selepas 15minit dpt msuk n beli tiket.
akhirnye dpt jgk naik ke atas.
ok je la kt atas sn.. angin sepoi2 n sejuk ckit.


td pagi tga bc surat khbar tibe2 nmpk la plak psl bukit bendera smlm.
ptt la rmi manusia kt sn..
rupenye smlm majlis pelancaran tren bru.
HAHAHA!
pdn la sesak.
tapi yg penting psl pelancong2 smlm mngamuk tetap ada. hehe