RSS

sedikit kisah di bukit bendera

mama: jom esok kte pegy jalan,nak?
aku: boley jgk.
ayang: kte g genting la.
abah: xnak la,tggi.
achik: i follow.
mama: ok,cm2 kte pegy penang esok ye.
aku,ayang n achik: ok! ;)


semalam pukul 9pagi gerak ke penang untuk ke bukit bendera.
sejujurnya aku sangat xsuka ke penang.
ntah la,myb aku xslesa keadaan sn yg sesak n SEMPIT. huhu
jln nak ke bukit bendera da la sempit,manusia2 yg berPLAT P kebanyakannye bwk kereta jns dkt2.
xsayang kereta agknye.
seram ai..
baik lagi org kt KL.. de la jgk hemah.

pejalanan untuk smpi ke sana sgt la sesak.. maklum la cuti hari pekerja kn..
smpi sana nk carik parking pulak.
sgt la cerdik,parking untuk pelancong xde. haih.. terpaksa la parking jaoh kn..
dah sampai sn of coz la kene beratur untuk dptkn tiket.
mula-mula pergerakan orang yg berbaris teratur je..
ble aku n family da smpi ke tengah,barisan jadi xtentu arah.
ada yg potong line,ada putus harapan nk tggu barisan n mcm2.
disebabkan tu,orang mula mengamuk sebab guard tu beri laluan pada kaum die.
da la time lunch n pns terik,mau xpanas orang yg beratur. huhu
1st time berada dalam keadaan cm2. huhu.. takot jgk la.
tapi ALHAMDULILLAH selepas 15minit dpt msuk n beli tiket.
akhirnye dpt jgk naik ke atas.
ok je la kt atas sn.. angin sepoi2 n sejuk ckit.


td pagi tga bc surat khbar tibe2 nmpk la plak psl bukit bendera smlm.
ptt la rmi manusia kt sn..
rupenye smlm majlis pelancaran tren bru.
HAHAHA!
pdn la sesak.
tapi yg penting psl pelancong2 smlm mngamuk tetap ada. hehe

2 comments:

intan.maisarah said...

lama tak pergi bukit bendera

F:a:r:a:f:i:e:Q:a ^_^ said...

intan,pegy la hari orang bkerja ye. pegy time cuti sgt sesak. rimas! huhu

Post a Comment