RSS

dua hari yang berlainan. TQ SEMUA!

finally diri ni teringin jgk nk update blog. maaf ye cik blog dah lm sy xjenguk awak.
btw.. dua ari yg aku maksudkn ialah semalam 2 dec 11 & hari ni 3 dec 11.

2 dec 11

aku bertungkus lumus mnyiapkan coding project untuk web programming
dari kul 11am smpi tga mlm.
xsalahkn klu aku buat sorang2 tnp groupmate? hehe.. ag pun nk cepatkn keje ;)
xjadi masalah untuk kami buat part masing2 sbb ble jmp nti tkeluar la idea yg mcm2.

3 dec 11

discussion web programming selama 2 jam. kami bertungkus lumus mcari idea yg paling mudah
dan senang. haha! mmg begitu la.. mn x nye,projek sume kne anta b4 final. amk kau!
then ada discussion hci plak.
haa... yang ni klaka. ktorg kne bwk watak orang tua yang berumur 60tahun ke atas.
mmg xtahan gelak la ktorg td. macam2 longhat yang keluar dan aku cube untuk menggunakan
longhat perak walaupun xreti. haha! terukkan aku ni. anak jati perak tp longhat xtau. ish3!!
habis discussion tros pegy cafe sbb lapa gle3!!!
tbe2 je kakak blik ajak kua g jom heboh.
ape lg.. hati dah berbunga2,kaki dah menggeletek nk jalan. haha..
pegy sana bkn cari ape pn,sj jln2.
then kakak ajak g tutti fruiti. hehe! happy gle dpt aiskrim.
nyum3!!!


aku pn xtau ape motif entry ni tapi korang lyn je la ye. hehe
sori kalau entry ni membosankn.
pe2 pn,thx korg semua yg bekerjasama buat projek n thx kak nana bwk fara jln2 ;)

thx sume!!! luv u!

sawang!

urgh!!!!! susahnye nk lalu... wachaaa!!!
haa.. lega. hilang pn sawang labah2 dlm blog aku ni. hehe
~over acting la plak.
rindu dga cte aku x kwn2.. haa? ape? x? hurm.. xpela,wa blah dl. hehe
alaa... tau sbnrnye korg rindu ngn aku kn.. hehe
tp aku xde cte la..
ada 2 ada la tapi mls btl nk upload picture. hehe
ni la kemalasan aku.. ble dah snap picture gn handphone mls nk msukkn dlm comp.
yee.. btl,nset je canggih tp mls nk on9 gn handphone. haha!
sbbnye da mcm2 pngodam d internet.
xcye korg tgk la kt fb korg.. bkk contacts.
t ttera la no phone msg2.
btl x btl no 2 aku xsure tp mn yg aku knl no nye mmg sm ngn ape yg aku smpn.
~renung2kn! ;)

ok la,nti rjn aku cte ape yg ada d kotak pikiran aku ye.
bye!

short semester @ semester pendek


hye honey.. hye madu.. hye duri.. most important people are hye friends! hehe kali ni aku nk cte ttg short sem. korang pun nmpk kn tittle aku? kn2?

well, sem yg pendek ni sgt la pnt.. SEBAB??
sebabnye sume class aku petang. n class paling lambat smpi pukul 7. adoi.. ptg2 melayang jgk la pikiran aku dlm class. hehe ble da class ptg je phm2 sndiri la pg2 aku xtau nk buat ape. kalut jugak la sbb dok melangut lam blik cm orang ilg akal. haha

2nd reason is aku da xdpt pegy swimming ptg2 with my babe. huhu
rindukan kamu wahai swimming pool ;((

3rd reason is tiap petang xdpt da nyanyi lagu one piece. huhu lau kt umah ptg2 je aku n my brother nyanyi. hehe.. sbb one piece stat pukul 7.

4th,dlm bilik aku de sorang senior ict. n hari ni aku pelik die ni xbgn2 dari pg td ke? senyap je.. aku kua td die tdo,aku blik dari klcc die tdo,da isyak ni pn tdo ag ke.. huhu.. blik die gelap je.. xbrani la aku nk usha compartment die.

5th,sem ni lau kua je xtau nk pegy mn. hehe..
~ke sebab duit xde ye? hehe 6th,ni yang PALING PENTING. hari2 aku kira bpe minggu lagi aku dok kt cni. haha.. xtau la knp,tapi 2la keje aku ari2.

fuh3... pnt da pikir reasons ni. pape pn,bulatkan mata anda sehabis mungkin n mengila la dengan webcam (klu laptop anda ade la ye.)hehe
sebab 2 la keja aku skrg.


tata!!! ;))

GELONG

haaa.. msti korang pelik bc title aku kn? hehe..
actually de cte yg klaka aku nk kongsi dengan korang..
cte ni mama yg cte.. spjg cuti ni kdg2 denga gk mama cte psl 2 orang ni tp ri ni aku dah xtahan nak gelak sbb asl denga perkataan gelong je mula la aku glak.haha
ohh.. ye. msti de yg xphm gelong 2 ape kn??
gelong 2 cm pening la.. bhse org perak.

cmni ctenye..

dekat pejabat mama de makcik A n kak B ni..
dorang ni darah tinggi..
orang darah tinggi ni hari2 kne mkn ubat.
sebelum mkn ubat kene la mkn sumthg yg berat kn?
ble dah kne mkn mknn yg berat,kne la berkhasiat kn?
dorang ni plak cerdik bestari.
hari2 mkn bihun sup o nasi lemak kantin skola yg dkt dgn pejabat..
sampai mama naik heran..

mama pn mula la bertanye..
mama:sdp sgt ke kak nasi lemak 2?
makcik A: boley la,drp xde.
mama: npe kak xbwk mknn yg akq da msk tuk breakfast?
makcik A: entahla,akq xbpe nk lalu mkn yg akq msk.

mama pn diam jela..
then die da abs mkn,g la tny kt kak B.

makcik A: kamu xrs gelong ke pale B?
kak B: aah,rs la jgk.
makcik A: agknye org 2 bubuh ajinomoto byk sgt kot. gelong da pale akq ni haa..

kahkahkah!!! ;))
lau kte sndiri pk logik la kn.. da tau awk 2 mkn ubat n de darah tinggi,asl la cerdik de lantak mskn orang kantin 2 tiap ari. cm2 xgn mkn ubt. ble cuti skola stat dorang mula la gelisah sbb xpekene ajinomoto orang kantin 2. hahahahaha!

yg paling xmenahannye mama tiap ari tny dorang da mkn ubt ke blum.
mama ckp da mcm doktor lam pejabat 2. haha

moment in bukit bendera


crowded! i hate it! *_*


gerabak yg baru. cantik kn?



climb the road ;)


me & ayang at gerabak lame ;)


mama & abah

sedikit kisah di bukit bendera

mama: jom esok kte pegy jalan,nak?
aku: boley jgk.
ayang: kte g genting la.
abah: xnak la,tggi.
achik: i follow.
mama: ok,cm2 kte pegy penang esok ye.
aku,ayang n achik: ok! ;)


semalam pukul 9pagi gerak ke penang untuk ke bukit bendera.
sejujurnya aku sangat xsuka ke penang.
ntah la,myb aku xslesa keadaan sn yg sesak n SEMPIT. huhu
jln nak ke bukit bendera da la sempit,manusia2 yg berPLAT P kebanyakannye bwk kereta jns dkt2.
xsayang kereta agknye.
seram ai..
baik lagi org kt KL.. de la jgk hemah.

pejalanan untuk smpi ke sana sgt la sesak.. maklum la cuti hari pekerja kn..
smpi sana nk carik parking pulak.
sgt la cerdik,parking untuk pelancong xde. haih.. terpaksa la parking jaoh kn..
dah sampai sn of coz la kene beratur untuk dptkn tiket.
mula-mula pergerakan orang yg berbaris teratur je..
ble aku n family da smpi ke tengah,barisan jadi xtentu arah.
ada yg potong line,ada putus harapan nk tggu barisan n mcm2.
disebabkan tu,orang mula mengamuk sebab guard tu beri laluan pada kaum die.
da la time lunch n pns terik,mau xpanas orang yg beratur. huhu
1st time berada dalam keadaan cm2. huhu.. takot jgk la.
tapi ALHAMDULILLAH selepas 15minit dpt msuk n beli tiket.
akhirnye dpt jgk naik ke atas.
ok je la kt atas sn.. angin sepoi2 n sejuk ckit.


td pagi tga bc surat khbar tibe2 nmpk la plak psl bukit bendera smlm.
ptt la rmi manusia kt sn..
rupenye smlm majlis pelancaran tren bru.
HAHAHA!
pdn la sesak.
tapi yg penting psl pelancong2 smlm mngamuk tetap ada. hehe

ohh cuti ku!


pejam celik pejam celik..
pusing kiri kanan depan belakang..
mengunyah xberhenti..
tengok2 cuti ku tinggal seminggu.
ohhh... adakah ini realiti or fantasi??
dush3! wake up farah!
ofcoz realiti. huhu
cuti ku akan berakhir dan bermula la kembali percintaan ku dengan buku. haha
lagi seminggu akan ku tatap muka kawan2 ku. hehe
mesti korg rindu aku kan? ~perasan ;p
walau apa pn cuti kali ni aku puas sebab cuti sebulan.
korang x kan? korang cuti 3minggu je. hehe

hari ini birthday abah.. happy birthday abah.
semoga panjang umur dan dmurahkan rezeki.
doakan anak mu yang comel ni berjaya ye. hehe

semalam birthday my babe,lia.
happy birthday lia.~ aku da wish lam msj smlm tau. hehe
may ur wish come true n hopefully impian untuk menternak kambing berjaya. hehe
n also i wish u meet some1 that really love n caring about u..
most important is understand u babe ;)

love both of my dad n my babe <3

btw,cuti tinggal lagi seminggu kena menfaatkan dengan baik ni.
kawan2 pun sama k?
miss u all!

p/s: tinggal lagi seminggu la takot sebab next week result kua.
ARGH!!!

YAY! holiday! ;)

wahh!! happy gle da stat holiday! ;)
da smggu menikmati cuti baru sekarang update blog.
maaf ye pembaca2 sekalian... i br je free.
al maklum la.. abs je cuti tros ke rawang anta barang.
jumaat petang grk ke mersing. pnt exam xhilang lagi,aku da berjalan. hehe
tapi pe ku kesah,redahkn aje.
ke mersing atas urusan perkahwinan kak ngah,anak pak ngah aris.
tahniah kak ngah! ;)

balik rumah ari ahad..
smpi je rumah pe lagi,mndi n tdo.
haha..
ni la keja bdk2 ostel lau blk rumah.

F I N A L E X A M

finally he come again to me. haha.. i love u lah cik final exam.
this sem is really scared to me.. y? u asked me why?
adus!!!
haha
myb this sem i need to read n read n read.. i dont know how to make in love in reading!!
argh!!

eh.. asal english tbe2 ni?? haha
lantak la..


to all my friends.. GOOD LUCK IN YOUR FINAL EXAM. ALL THE BEST.

p/s: cm bese,de spot kongsi2 k? hehe
tata!

Promosi terhebat! DiGiSuperReload!

Promosi terhebat! Dapatkan ganjaran percuma setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid! Terima kasih, #DiGiSuperReload!

Join ChurpChurp today!!!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

iPhone4!!!!

click this link.. ;))

From today onwards, my life is going to change. I no longer need to depend on SMS, let alone MMS. Why you ask? Because I can now be a proud owner of an iPhone4! Thank you, #DiGiiPhone4

K E L I R U

huhu.. pelikkan title aku kali ni..
maaf la,da nk final mkin jarang nk update blog. bz!
~bz ke?? ;p
sementara tga mengelamun nk karang ayt,hati pun bbunga2 nk update blog.
nah kau!!

:))

pening!!!! ptt gn english o malay tuk karang assignment parenting ni?
adus! dah la subjek parenting lak 2.
pengalaman of coz la zero.. haha
pengetahuan??? hurmm... tgk buku tau la sbb byk info. hehe
finally aku decide tuk karang dlm bhsa melayu.

bukak microsoft word. then taip muka depan.
bile nk start wt ayat,tros blank!
kahkahkah ;D
mau xblank.. da bpe taun aku tglkn karangan bahasa melayu.
nk2 plak 1st language in uia is english.
lg la tunggang langgang BM aku.

sijil SPM mmg tpampang BM A tapi huh!
sume tgl kenangan. haha
ni br abs karang half page.
tgl aku half.
sok je la smbung..pnt pk. huhu

berdebar-debar menunggu pukul 5ptg

haih...hati xtenang mengenalkan kamu..
jantung berdegup menunggu kehadiranmu..
tiap detik ku kira untuk bertemu dengan mu..
hadir mu membawa erti kepada diri ku dan juga rakan2 ku..
mengapa kau hadir di waktu2 akhir begini..
tetapi ku gembira tiap kali hadir diri mu kerana semua manusia di sini berkata tentang mu..
mesti kau rasa gembira mendapat perhatian..
ohh.. pre reg!

HAHA!

i`m in love!!!!

hehe.. bahaya x statement yg di atas? jgn terperanjat ye kwn2..
i`m juz in love with multimedia subject.
haaa... sblm korang wat statement len meh aku highlight awal.
juz in love with the subject,not with the lecturer tutor,ok! ;D
tinggal lagi sebulan b4 final n mcm2 aku blaja dengan subject ni.
minggu ni sangat best sbb wat assignment flash.
siap shoot 4 this assignment tau. hehe
juz me n my babe,lia..
sangat sronok edit picture!
sangat sronok buat audio!
sangat sronok buat flash!
yeppi!
;DD




after presentation flash nti,br aku upload flash ye.
tp lau xdpt,SORI!
hehe

ok la,len kali aku story lagi ngn anda,anda n anda..
sayonara!

big brother ;D

burp! alhamdulillah,knyg ri ni mkn grilled chicken chop!
sedap sgt!
korg sume patut cube tau tp jrg2 la g kedai 2 sbb harga die mashukkkk! ;p
cume 3 bnd je aku ley cakap psl mknn kt kedai ni.
nyumm2+wow+sooooo big!
hehe
setakat di sini shj cerita aku.
len kali aku cte lagi.
nk tau psl big brother?
click link kt bwh ye ;D

http://food.malaysiamostwanted.com/venues/big-brother-restaurant-grill-petaling-jaya

tiada penganti dirimu..zarith safiyah azraai

assalamualaikum..
5.08pagi hari khamis 17/2/2011 perginya seorang sahabat yang xpernah lekang dengan senda gurau,gelak tawa,kenakalan. tp Allah lebih menyayanginya. hati sebak.. tp aku tahu pemergiannya sudah tertulis. dia juga xmahu kwn2 & keluarga memikirkan dirinya. sakit yang ditanggung 3taun sudah cukup menduga dirinya.. TIROID. sehingga dia xmahu lagi makan ubat.


Walau apa pun, Alhamdulillah.. aku sempat menziarahi arwah di HKL. walaupun arwah sangat kurus dan dikelilingi mesin & wayar tapi aku masih mengenalinya. sebelum arwah jatuh sakit,arwah sempat berjumpa dengan sebahagian kwn2nya..seperti ingin mengucapkan salam terakhir. sewaktu menjenguk arwah,ibunya sempat berceritakan tentang arwah.
suatu hari, ibu arwah bertanya..
"kenapa mak nmpk kakak kurus? tulang belakang pun nampak. xmakan ubat ke?"
arwah menjawab..
"nak mati dah.."
mungkin ayat itu xmampu dilupakan oleh ibu arwah.


kepada keluarga zarith safiyah:
salam takziah & banyakkan bersabar. Allah lebih sayangkan zared. sakit yang Allah turunkan adalah penghapus dosa lalu arwah. semoga arwah ditempatkan orang yang beriman & berbahagia di sana.
AMIN...

dugaan dtg & pergi~zarith safiyah

alhamdulillah..akhirnya tcapai jgk hasrat nk b`jmp dgn zarith.
walaupun die msh koma,hati ini lega dpt lihat di dpn mata sndiri.
syukur alhamdulillah msh rmi yg mnyayangi zarith yg sentiasa b`tny keadaan die.
dah smggu zarith koma.
skrg ni buah pinggang & jantung xbfungsi.


zarith,bgn ye syg.
kwn2 sume tggu zarith bgn.
~kwn2..doakn zarith cpt sembuh ye..

happy birthday su! ;D

assalamualaikum kwn2!

ini la jwpn tuk post aku yg lps. hehe
suprise lunch 4 su.. (walaupun su dah mkn lunch sbnrnye. haha!)
aku n lia culik su n bwk pegy pizza hut.
ni jela ms yg kami dpt curik2 jmp.
kpd yg len jgn kcik ati tau.
stat taun ni da xde suprise party sbb xsonot la t de yg xdpt nk join.
tp lau nk buat,boley je.. but korg lak organize ye. hehe
gilir2,ok kwn2??

su yg malu2 ;psu lapa lg ye? ;paku mmg lapa! ;D
burp! su sudah kenyang. hehe

organized by: fara & lia
(^_~)

mmmmmm...nyum2!

hye kwn2!!!
apakah motif aku ltk gmbr pizza nih?
hehe..
later u all will know ;D
bye!