RSS

oliday!!

dari hari ke hari aku nk update blog tapi xde kesempatan sbb de beberapa halangan.
akhirnye 23 jun 2010 dapat jgk aku update blog.hehe
ni aku nk cite pasal oliday aku sepanjang aku bercuti ni.

5 jun 2010

aku bertolak ke mersing,johor.
aku sekeluarga ke sana sbb abg peyus kawen!hehe
da kawen abg ye.
die ni shuke sgt ucik aku.
mentang2 la aku ni rendang je.haha!
selamat pengantin baru n semoga kekal hingga ke akhir hayat.
kenduri kt umah makngah 6 jun 2010.
kami xdapat pegy kenduri blah kak lin sbb penat sgt dlm pejalanan.

mari aku cite ckit ttg kenduri org johor.
dorg ni shuke wt gotong royong o dlm bhse sn "rewang" tuk masak memasak tuk kenduri ni.ni la 1st time aku tgk dorg masak.byknye mknn jgn dikire.
ptg aku smpi de kuih2.
mlm lak wt sup tulang.
mlm pas mkn sup dorg masak tuk kenduri sok.
huhu..sgtttttttttttt byk mknn.
bkn habis tau..sgt membazir.nk bagi org pun b`lebey ag.
org sanenye style ble kenduri bg barang.contohnye beras,telur,biskut2.
aku plik gk..xkn bg cm2 je. ble aku tny mama rupenye tuan rumah catit spe yg bg. bile org len wt knduri t,tuan rumah 2 akn bls bls.
ooo..cm2 rupenye.hehe
habis je kenduri sgt shuke sbb xrmi org n aku dpt lepak2.hehe..pnt la.
tapi esoknye ble aku g dapo,byk ag mknn xabs tau.
ish3..kn pembaziran nmenye.
lau aku la da angkat bendera putih da.
bek aku wt catering.. ag sng.
xde la pnt sgt.

7 jun 2010

kami gerak ke destinasi ke-2 plak.
melaka!!! ;D
smpi melaka kami check in hotel dl sbb da book.
pas2 xde lepak2 punye..letak beg n tros g jln2.
shuke3!!! ;))
tmpt pertama kami tuju eye on m`sia.
d`sebabkn newspaper ckp EOM da bkk blk,2 kami crk.
tup2 da tutup daaa...
tensen jgn ckp la kn..saba jela.
so,kami pun berubah tmpt.
kami crk menara taming sari.
perghhh...cntk siot!
sonot nek 2.
abah yg gayat pun nek tau.. muke selambe je nek. tp hati siapa yg tahu ;)
then,kami menapak ke river cruise melaka.
badget b`jln kami bkn la byk..so,kami tgk2 je.hehe
ps2 singgah tgk kincir air. aku n adk2 byk b`gmba je lbey. hehe
ble da pnt prot pun lapa.
mama lak bwk kupon pizza.
pe lagi crk pizzahut la.
bli 3regular pizza..smpi blik melahap.
HABIS! :DD

8 jun 2010

aku dan adk2 xpuas jln lagi! ;D
pagi dlm kul10 kami check out n pegy ke tmn mini m`sia.
aku n adik bkn nk pegy sgt pun.
tp d`sbbkn ayang xpnh msuk,kami pun msuk jgk la b`3.
mama abah xnk,so dorg dating kt lua. hehe
pnt pusing 1 m`sia nye umh2..(sbnrnye pnt b`gmba.hehe)
then kami pegy tmn botani melaka.
wlaupun nmpk hijau je tapi puas coz dpt b`santai2 ngn fmly.
kami bersantai bkn jln kaki tau.
nk buggy! besh pusing2 tmn! hehe
dan percutian kami berakhir di melaka pkul1.
bubye melaka! nti sy dtg lagi.. ;D

0 comments:

Post a Comment